_SPE0625

De poflijst

De poflijst

Het is een gebruik geworden om bij het pakken van een blikje frisdrank, een zakje chips of een flesje bier direct een donatie van 60 cent te doen aan de NSA. Naast het betalen met muntgeld in het spaarvarken kan je ook gebruik maken van de poflijst. Deze poflijst is een middel om bij te houden hoe vaak je iets haalt in de kamer. Je betaalt dan niet direct, maar je consumptie is ‘op de pof’.

Om hier aan mee te doen, hoef je je alleen maar aan te melden op de iPad in kamer. Om je pof-account te activeren, wordt je gevraagd een voorschotsbetaling van €6,- te doen. Je hebt dan meteen een balans van €6. Iedere keer dat je poft, gaat je balans met €0,60 omlaag. Als je balans onder de nul gaat, is dat geen probleem. Je kunt de rest van die week gewoon lekker doorpoffen.

Bij het begin van de nieuwe week, wordt iedereen met een pofschuld (een negatief saldo) geblokkeerd. Dat betekent dat je eerst je schuld moet aflossen voordat je weer kunt poffen. Dit kan gewoon op de iPad waar je altijd op poft. Je wordt gevraagd hoeveel je op je account wilt zetten, en de iPad toont je een QR-code die je kunt scannen met je bankapp.


Wanneer je ervoor kiest een bedrag van minder dan €5,- te betalen, betaal je €0,36 transactiekosten. Dit is de vaste prijs die de NSA altijd aflegt aan onze betalingsleverancier. We moedigen je dus aan in iets grotere porties te betalen, dat scheelt iedereen uiteindelijk geld.

Mis je jouw favoriete snack of drankje? Achter de poftablet hangt een lijst waar je je verzoeken op kan schrijven. We zijn altijd op zoek naar de lekkerste deals, dus als het binnen het budget van 60 cent past, zien we je suggestie graag tegemoet.