33-_NSA0204

Commissies / Symposium commissie

Symposium_Poster_2023

Leden

Amélie Orban
Elise Koo
Jorn Kooistra
Finn van Vlaanderen
Merlijne Ott
Helena Chen
Symposium commissie (SympoCie) april 2023 - december 2023

In een wereld, waarin boeven onrust stoken en criminelen chaos creëren, is er één commissie die dapper weerstand biedt. Eén commissie, die kennis wil overbrengen aan jong en oud. Eén commissie, die het baken van licht wil zijn in de warrige wereld van de wetenschap. Eén commissie, die elk jaar een groep vooraanstaande wetenschappers naar Science Park haalt om een groep jonge wetenschappers te inspireren. Deze commissie; deze commissie is de symposiumcommissie!

Ieder jaar (nou, bijna ieder jaar) organiseert deze commissie een symposium voor de leden van de NSA. Een volle middag wordt gevuld om wetenschappers, uit alle drie de vakgebieden die dagelijks worden bestudeerd door leden van de NSA, aan het woord te laten. Het is een geweldige manier om eens mee te krijgen waar onderzoekers uit andere steden, of zelfs andere landen, mee bezig zijn. De onderwerpen die voorbijkomen zijn zo exotisch dat je bijna zou denken dat Superman ze heeft meegenomen van Krypton. Niet alleen zijn het onderwerpen waar de meesten nog geen kennis mee hebben gemaakt, vaak raken de onderwerpen aan maatschappelijke relevante thema's zoals duurzame energie of de plaats van de wetenschap in de maatschappij.

Voor zo een belangrijke activiteit begint de commissie natuurlijk ruim op tijd. Maanden van tevoren komt een groep enthousiastelingen bijeen om befaamde wetenschappers te stalken. Het enthousiasme van deze groep keldert vaak al snel na de honderdste afwijzing. Maar de superhelden herpakken zich snel en zoeken verder. Stapje voor stapje krijgt het symposium meer en meer vorm. Het maakt niet uit als vier weken voor het evenement blijkt dat de geboekte zaal toch niet beschikbaar is. Het maakt niet uit als er drie weken voor het symposium nog een spreker gevonden moet worden. Het maakt niet uit als twee weken voor het symposium de promotie nog niet begonnen is. Deze commissie kan alle uitdagingen aan. Deze commissie kan alle obstakels overwinnen. Deze commissie zal voor alle jonge wetenschappers de vuurtoren zijn die zij nodig hebben.