33-_NSA0204

Commissies / SCOOP

SCOOP

Leden

Daan Hoogcarspel
Victor Vreede
Theodorus Nel
Liesbet :)
Nina Oskam
Beer Boudewijn
Christiaan van Asperen
Heleen Mulder
Rinke van der Meulen
Vera Moerbeek
Nanne Hempel
SCOOP (SCOOP) september 2022 - heden

De NSA heeft ook een verenigingsblad, de Scoop. Vier keer in het jaar bedenkt, schrijft en ontwerpt de vijfkoppige redactie van de NSA een Scoop ingekaderd in een thema. De Scoop heeft een aantal terugkerende artikelen zoals de inleiding van de hoofdredactrice en het woord van de NSA dat geschreven wordt door de voorzitter van de vereniging. Om de leden op te hoogte te houden van de ins en outsvan de wetenschap op het gebied van natuur- en wiskunde, worden er altijd twee pagina’s gewijd aan wetenschapsnieuws. Het blad wordt aangevuld met artikelen die variëren van luchtig tot zeer inhoudelijk op gebied van natuur- of wiskunde. Zo is er een keer een reeks Scoops verschenen waar de Riemannhypothese onder de loep werd genomen, maar verschijnen er ook regelmatig Scoops met stukken met wat minder natuur- of wiskundig gerelateerde inhoud zoals leuke weetjes over met wat voor soort muziek je goed kunt studeren.

Ook het ontwerpen van de Scoop behoort tot een van de taken van de redactie. Voor de layout is er een speciale `zetter’ in de redactie, die ervoor zorgt dat de Scoop leesbaar is en er ook nog eens mooi uitziet. Verspreid door het Science Park is het natuurlijk ook van belang dat de Scoop er aantrekkelijk uitziet aan de buitenkant. Daarom probeert de redactie de voorkant van de Scoop op een aantrekkeljke manier te inspireren op de inhoud.

Het kan natuurlijk altijd beter. Heb jij leuke ideeën voor een artikel, onderwerp of mooie voorkant? De redactie staat open voor creatievelingen met een vernieuwende kijk, dus schroom niet om ons aan te spreken!