33-_NSA0204

Commissies / Kascontrole Commissie

KasCO

Leden

Jaap Osseweijer
Amy Oppong
Sara Grit
Alec Van Duin
Kascontrole Commissie (KasCo) februari 2023 - heden

Over de allerbelangrijkste en ook de meest geliefde commissie kan natuurlijk niet in de minste bewoordingen gesproken worden. Iedereen weet over welke commissie wij nu spreken; wij bedoelen geen andere dan de kascontrolecommissie. Wij zijn niet alleen de zuurpruimen die altijd wel iets aan te merken hebben op de financiën, en daar een duivels genoegen in voelen, ook zijn wij de enige wettelijk verplichte NSA-commissie. Als zodanig denken wij ook met recht een claim te hebben op de titel ‘oudste commissie der NSA’.

Dit mes snijdt aan twee kanten, aangezien wij als doorlopende ALV-commissie met een vrij vaste samenstelling waarschijnlijk ook, na de Senaat, de hoogste gemiddelde leeftijd en de langste staat van dienst hebben van alle NSA-commissies. Daarnaast is onze commissie steevast voor een groot deel gevuld met oud-penningmeesters van de vereniging, die maar moeilijk afscheid kunnen nemen van het machtige gevoel dat we krijgen van het beheren van al dat geld. Gelukkig hebben we over het algemeen ook leden met een andere achtergrond, die onmisbaar zijn om de NSA-boekhouding, en dus de hele vereniging, naar nog grotere hoogten te stuwen.

Door de lange historie van onze commissie is onze vroege historie in nevelen gehuld, maar we weten wel dat wij altijd als een stel Dagobert Ducks op de centen van de NSA hebben gepast, en we van plan zijn hier nog lang mee door te gaan. Aangezien wij bij voorkeur op de achtergrond optreden, lijkt ons dat uiteindelijk toch wel het allerbelangrijkste van onze geschiedenis.

Over de exacte werkwijze van de commissie zullen we niet teveel in detail treden, maar we kunnen wel vertellen dat het tellen van ‘ons lieve geldje’ in de NSA-kas een vast hoogtepunt vormt. Hoewel wij in tegenstelling tot Dagobert wel veel digitaal regelen, blijft contant geld gelukkig nog een vaste waarde.