De NSA

De Natuurwetenschappelijke Studievereniging Amsterdam (NSA) is de studievereniging voor studenten natuurkunde, sterrenkunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) en wiskunde aan de UvA. De NSA maakt je studie makkelijker en leuker. Je krijgt bijvoorbeeld korting op boeken en er is een online tentamenbank. Ook zijn er studiegerelateerde activiteiten zoals lezingen en excursies. Maar studeren is natuurlijk niet alleen maar met serieuze dingen bezig zijn. De NSA organiseert regelmatig borrels en filmavonden en is ook nauw betrokken bij grotere activiteiten in samenwerking met andere studieverenigingen. Ieder jaar is er bijvoorbeeld het bètafeest, voor alle bètastudenten, en een buitenlandse reis. Verder organiseert de NSA ieder jaar het introductieweekend voor haar eerstejaars.

De NSA-kamer

Kamer A0.08 op Science Park 904, beter bekend als ‘De NSA-kamer’ is het hart van onze vereniging. Vanuit deze bestuurskamer geeft het bestuur leiding aan onze vereniging terwijl leden genieten van een biertje, een cola of van een verse aflevering van hun favoriete serie. Door het raam vindt een gesprek plaats met mensen die er op hun fiets vandoor horen te gaan en ondertussen speelt er rustgevende muziek, die net te hard staat om je te kunnen concentreren op je natuur- of wiskundestudie. Iedereen is welkom in deze oase binnen de universiteit, dus wij hopen je snel te zien.

Het bestuur

Het bestuur van de NSA is zeskoppig, en wisselt halverwege het collegejaar tijdens een algemene ledenvergadering (ALV). Zij zorgen er onder andere voor dat de vereniging draaiende blijft en de commissies hun taken kunnen uitvoeren. Wees niet bang om ze aan te spreken, of het nou over iets studiegerelateerd gaat of niet! E-mailadressen en contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina onder "Over de NSA".