Vacaturepagina

“De NSA helpt je van je eerste biertje tot je eerste baan.”

Afgestuurde wis- en natuurkundigen zijn gewild op de arbeidsmarkt. De NSA werkt samen met bedrijven om onze leden een goede start van hun carrière te laten maken.

Voor studenten
Ben jij klaar op met je carrière te beginnen maar weet niet bij welke bedrijven je aan de slag kan? De NSA heeft voorwerk gedaan en een aantal bedrijven op een rijtje waar je zo kan solliciteren. Om studenten en bedrijven elkaar te leren kennen organiseert de NSA activiteiten met bedrijven. Op onze site staan interessante bedrijfsprofielen.

Voor vragen kan je altijd Sebastian Zur aanschieten of een mailtje sturen naar samenwerking@nsaweb.nl!

Aegon Stage Customer Intelligence

Over Aegon

Bij Aegon voelen we ons verantwoordelijk voor de financiële bewustwording van mensen. In een eerlijke dialoog bieden we begrijpelijke oplossingen, waardoor klanten zelf bewust keuzes kunnen maken voor hun financiële toekomst. Voor Aegon is het heel belangrijk onze klanten beter te begrijpen. Data, analyse en inzicht hebben dan ook topprioriteit.

Wij willen talentvolle WO studenten de mogelijkheid bieden stage te lopen op onze afdeling Customer Intelligence. Deze afdeling is een integraal onderdeel van Aegon Marketing en wordt gevormd door een enthousiast en jong team van marktanalisten, data-analisten en database marketeers.
 
Zou jij je afstudeerstage bij ons willen doen neem dan contact op!
 
Begeleiding
De medewerkers van het Customer Intelligence team zijn allen wetenschappelijk opgeleid (o.a. 5 econometristen). Er is voldoende capaciteit om een stagiair tijdens zijn/haar opdracht te begeleiden. 

 

Functie - Mogelijke opdrachten
Rente-elasticiteits analyse

Aegon is naast een verzekeraar en een pensioenverstrekker ook een bank.  En als bank is het rentetarief dat je geeft aan klanten heel belangrijk. Daarom is het erg belangrijk om goed inzichtelijk te hebben wat de invloed is van de rente op de instroom van spaargeld. We hebben historische data vanaf 2006 over het saldo op klantniveau en de rentestanden van alle aanbieders in de markt. We zijn op zoek naar een kwantitatief voorspelmodel waarbij we op basis van klantkenmerken inzichtelijk hebben welke klanten meer of minder gaan sparen bij renteveranderingen.
 
Klantcommunicatie
We communiceren dagelijks met klanten. Voor service vragen, schade claims en voor het aanbieden van nieuwe producten. Wat is de beste manier om met verschillende klanten te communiceren? Via mail, facebook, twitter, telefoon? We hebben data van al het contact dat klanten hebben gehad en we weten van onze klanten welke producten ze hebben, hoe tevreden ze zijn over onze producten,  maar ook wat hun leeftijd is, opleidingsniveau, inkomen etc. Op basis van deze persoonlijke kenmerken zijn we op zoek naar een model dat inzichtelijk maakt via welk kanaal welke klant specifiek het liefst benaderd wil worden.
 
Prijselasticiteit verzekeringen
Steeds meer klanten zoeken online naar het beste tarief voor hun woonhuis en/of autoverzekering. Deze verzekeringen bestaan uit een hoop verschillende componenten zoals verschillende type dekkingen, het wel of niet hebben van eigen risico, een garantie tegen onderverzekeringen en natuurlijk de prijs. We zijn op zoek naar de inzichten die ons helpen onze producten zo aantrekkelijk mogelijk vorm te geven.
 
Lifetime analyses
De markt voor financiele producten komt steeds meer in beweging. Hoe kunnen we klanten beter behouden. Op basis van welke kenmerken kan je voorspellen of klanten vertrekken? Denk aan logit en/of probitmodellen en clusteranalyses.
 

Profiel

Studierichtingen
Exacte studies op WO niveau (Econometrie, Economie, Wiskunde, Natuurkunde, etc.)
 
 

Interesse?

Waar: Aegon Den Haag
Contactpersoon: Floor van Eijndhoven
Email: fleur.vaneijndhoven@aegon.nl
De stagiair ontvangt een vergoeding voor de stage. Zowel fulltime als parttime mogelijk.

KPN Technology Young Talent Program

KPN gelóóft in technologie, in de kracht van communicatie. Wij zijn KPN. Wij zijn het netwerk dat heel Nederland verder brengt; het netwerk dat geeft om Nederland.

In de wereld en de maatschappij waarin we leven is technologie het kloppend hart, de levensader. Onmisbaar, vanzelfsprekend, als water uit de kraan. Technologie maakt moderne ICT en telecommunicatie mogelijk. Technologie verbindt, maakt het verschil. Laat grenzen en drempels verdwijnen, overbrugt barrières van afstand en tijd. Maakt het leven en werk completer. Zorgt voor veiligheid, redt levens en maakt de wereld duurzamer. Technologie verrijkt en helpt doelen te bereiken, maakt zakelijke successen én persoonlijke dromen en verwachtingen waar.

Met onze infrastructuur van koper en glasvezel, onze mobiele en IT-netwerk, onze zendmasten en datacenters zorgen we letterlijk voor de verbinding. Techniek vormt de basis, het fundament voor onze diensten, onze producten en onze service. Internet, televisie, telefonie. Grenzen tussen vast en mobiel vervagen. Met moderne middelen altijd online. Draadloos, snel en digitaal. Smartphone, tablet, laptop. KPN is overal. Zichtbaar onzichtbaar. Op de weg, in de haven, op het spoor. Cruciale communicatienetwerken voor ambulance, brandweer en politie.

Wil jij als Technology Young Talent meewerken aan de techniek van KPN? Lees dan snel verder wat ons Young Talent Program jou kan bieden.

Het  Nieuwe Leven & Werken  is een maatschappelijke trend die KPN uiteraard zelf  als werkgever ook toepast.

 

Grijp je kans binnen ons Young Talent Program

Als Young Talent krijg je bij ons de ruimte om de weg te vinden die het best bij jou past. Lever een impactvolle bijdrage aan onze dynamische business. Geef zelf vorm aan de start van jouw carrière! Geen vooropgesteld vastomlijnd traject, maar samen zoeken naar waar jouw potentie en mogelijkheden liggen. Jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling waarbij je het beste uit jezelf haalt, staan centraal. 

Ons traject bevat de beste trainingen voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Het zwaartepunt van het programma ligt in de eerste 2 jaar, het 3e jaar helpen we je waar jij dat nodig hebt.

In het eerste halfjaar loopt iedere Young Talent een dag mee met een monteur, in een KPN winkel en op een call center. Zo leer je direct de klant goed kennen. Omdat we ons laten leiden in wat het best bij jou en het organisatie onderdeel past, werken we met een combinatie van opdrachten en functies. Wij onderscheiden ons door persoonlijk maatwerk. Je wordt begeleid in het herkennen van jouw leerpunten, in hoe je verder kunt groeien en in welke keuzemogelijkheden er zijn. En keuzes zijn er volop!

 

Wat zijn de werkzaamheden die je kunt doen?

Er is binnen de techniek van KPN volop keus. Een aantal voorbeelden waaraan je kunt denken zijn:

 • Meewerken aan een innovatie project van een nieuwe TV functionaliteit in een Scrum team. Van het analyseren van de klantwens tot het ontwerpen van de technische oplossing. Een ander voorbeeld is bedenken welke technische en procesmatige verbeteringen er nodig zijn om de kans op incidenten zo klein mogelijk te maken. Alles om de dienstverlening te optimaliseren.
 • Bedenken en ontwerpen van breedbandige snelle vaste en mobiele netwerken voor alle type klanten van KPN conform de laatste stand van technologische ontwikkelingen.
 • Het realiseren van een nieuw technisch product, systeem, of dienst met behulp van bestaande technieken of vernieuwingen (dóórontwikkeling) in kritische ICT-omgevingen.

 

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar ambitieuze collega’s die zich willen ontwikkelen tot professional in hun vakgebied en niet bang zijn voor uitdagingen.

Wat verwachten we verder van jou?

 • Je hebt een (bijna) afgeronde wo-master in een technische richting;
 • Of je hebt WO werk- en denkniveau en een HBO ICT diploma met mooie cijfers; 
 • Uit je cv blijkt duidelijk jouw passie voor techniek;
 • Je cv laat zien dat jij je ook naast je studie ontwikkeld hebt d.m.v. relevante bijbanen, stages, nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk, buitenlandervaring of topsport;
 • Innoveren ligt je goed, je zoekt naar verbetering en je hebt altijd een klantfocus;
 • Belangrijk is dat jij je continu wilt blijven ontwikkelen;
 • Samenwerken vind je belangrijk, je bent een teamplayer, behulpzaam naar collega’s en communicatief vaardig.

The minimal requirement to apply for this trainee program is to understand the Dutch language speaking and writing near native.

 

Hoe verloopt het selectieproces  

 • Eerst solliciteer je via onze website door middel van een cv en een aantal vragen;
 • Vervolgens ontvang je een online assessment;
 • Daarna heb je een sollicitatiegesprek met de Graduate Recruiters van KPN;
 • Hierop volgt een 2e gesprek met een manager en collega;
 • De laatste ronde is een extern assessment;
 • Tot slot ontvang je de aanbieding.

Voor vragen kun je altijd terecht bij Mariska Debrichy: mariska.debrichy@kpn.com.

 

KPN ICT Young Talent Program

https://jobs.kpn.com/vacatures/kpn-ict-young-talent-program-271480/ 

 

KPN gelóóft in technologie, in de kracht van communicatie. Wij zijn KPN. Wij zijn het netwerk dat heel Nederland verder brengt; het netwerk dat geeft om Nederland.

In de wereld en de maatschappij waarin we leven is technologie het kloppend hart, de levensader. Onmisbaar, vanzelfsprekend, als water uit de kraan. Technologie maakt moderne ICT en telecommunicatie mogelijk. Technologie verbindt, maakt het verschil. Laat grenzen en drempels verdwijnen, overbrugt barrières van afstand en tijd. Maakt het leven en werk completer. Zorgt voor veiligheid, redt levens en maakt de wereld duurzamer. Technologie verrijkt en helpt doelen te bereiken, maakt zakelijke successen én persoonlijke dromen en verwachtingen waar.

Met onze infrastructuur van koper en glasvezel, onze mobiele en IT-netwerk, onze zendmasten en datacenters zorgen we letterlijk voor de verbinding. Techniek vormt de basis, het fundament voor onze diensten, onze producten en onze service. Internet, televisie, telefonie. Grenzen tussen vast en mobiel vervagen. Met moderne middelen altijd online. Draadloos, snel en digitaal. Smartphone, tablet, laptop. KPN is overal. Zichtbaar onzichtbaar. Op de weg, in de haven, op het spoor. Cruciale communicatienetwerken voor ambulance, brandweer en politie.

KPN biedt jou als ICT Young Talent de kans om in de top van de ICT dienstverlening te werken en grote projecten te trekken binnen onze organisatie. Daarmee kun je een actieve bijdrage leveren aan het functioneren van de maatschappij van vandaag en morgen!

Het  Nieuwe Leven & Werken  is een maatschappelijke trend die KPN uiteraard zelf  als werkgever ook toepast.

 

Grijp je kans binnen ons Young Talent Program

Als Young Talent krijg je bij ons de ruimte om de weg te vinden die het best bij jou past. Lever een impactvolle bijdrage aan onze dynamische business. Geef zelf vorm aan de start van jouw carrière! Geen vooropgesteld vastomlijnd traject, maar samen zoeken naar waar jouw potentie en mogelijkheden liggen. Jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling waarbij je het beste uit jezelf haalt, staan centraal. 

Ons traject bevat de beste trainingen voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling. Het zwaartepunt van het programma ligt in de eerste 2 jaar, het 3e jaar helpen we je waar jij dat nodig hebt.

In het eerste halfjaar loopt iedere Young Talent een dag mee met een monteur, in een KPN winkel en op een call center. Zo leer je direct de klant goed kennen. Omdat we ons laten leiden in wat het best bij jou en het organisatie onderdeel past, werken we met een combinatie van opdrachten en functies. Wij onderscheiden ons door persoonlijk maatwerk. Je wordt begeleid in het herkennen van jouw leerpunten, in hoe je verder kunt groeien en in welke keuzemogelijkheden er zijn. En keuzes zijn er volop!

 

Wat zijn de werkzaamheden die je kunt doen?

Er is binnen KPN volop keus. Je kunt o.a. denken aan het  realiseren van een nieuw technisch product, systeem, of dienst met behulp van bestaande technieken of vernieuwingen (dóórontwikkeling) in kritische ICT-omgevingen, bijvoorbeeld:

 • Cloud Control. Dé applicatie waar onze klanten een overview krijgen van hun cloud-onafhankelijke infrastructuren, kosten en prestaties. Wil jij meedraaien in een scrumteam en ervaring opdoen in software ontwikkeling? Dan is dit de plek voor jou. Je kunt aan de slag in de front-end of de back-end en je werkt met de nieuwste programmeertalen (Javascript, NodeJS, AngularJS) en tools (JIRA en GitHub).
 • AppFactory, het platform dat continuous integration en continuous delivery (CI/CD) mogelijk maakt bij de development teams van onze grootzakelijke klanten. Ook hier werk je op scrum wijze aan automatisering van software deployement en kom je in aanraking met de nieuwste technieken zoals Docker en Kubernetes.
 • Datalake on Demand, het Big Data platform dat onze grootzakelijke klanten in staat stelt hun data beter te gaan benutten. Je kunt aan de slag bij platform DevOps waar op basis van Hadoop technologie verschillende databronnen worden geïntegreerd. Denk hierbij aan de integratie van sensordata vanuit het nieuwe KPN LoRa netwerk, social media data en traditionele databases. Of je gaat aan de slag bij Data Analytics op basis van Splunk of ‘R’.

 

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar ambitieuze collega’s die zich willen ontwikkelen tot professional in hun vakgebied en niet bang zijn voor uitdagingen.

Wat verwachten we verder van jou? 

 • Je hebt een (bijna) afgeronde wo-master in de richting van ICT;
 • Of je hebt WO werk- en denkniveau en een HBO ICT diploma met mooie cijfers; 
 • Uit je cv blijkt duidelijk jouw passie voor ICT;
 • Je cv laat zien dat jij je ook naast je studie ontwikkeld hebt d.m.v. relevante bijbanen, stages, nevenactiviteiten, vrijwilligerswerk, buitenlandervaring of topsport;
 • Innoveren ligt je goed, je zoekt naar verbetering en je hebt altijd een klantfocus;
 • Belangrijk is dat jij je continu wilt blijven ontwikkelen;
 • Samenwerken vind je belangrijk, je bent een teamplayer, behulpzaam naar collega’s en communicatief vaardig.

The minimal requirement to apply for this trainee program is to understand the Dutch language speaking and writing near native.

 

Hoe verloopt het selectieproces 

 • Eerst solliciteer je via onze website door middel van een cv en een aantal vragen;
 • Vervolgens ontvang je een online assessment;
 • Daarna heb je een sollicitatiegesprek met de Graduate Recruiters van KPN;
 • Hierop volgt een 2e gesprek met een manager en collega;
 • De laatste ronde is een extern assessment;
 • Tot slot ontvang je de aanbieding.

Voor vragen kun je altijd terecht bij Mariska Debrichy: mariska.debrichy@kpn.com.

Optiver - Algorithmic Trader

Algorithmic Trader Would you like to price and trade financial products while being responsible for the design, development and improvement of our trading algorithms at the same time? As an Algorithmic Trader at Optiver you will be fully responsible for the performance of an algorithm, from analysis to the actual implementation and execution. Ideally, you have a technical academic degree, solid programming skills and a great interest in financial markets and research.

Who we are We are Optiver, an international trading company, headquartered in Amsterdam. With more than 700 colleagues across four continents we constantly offer fair and highly competitive prices for the buying and selling of stocks, bonds, options, futures, ETF’s et cetera. It is called ‘market making’. We build markets and provide liquidity to international exchanges in Europe, the US and Asia Pacific. We make financial markets fair, open and reliable. We do not only trade when we feel like it. Not only when our outlook is bright, but 24 hours a day. Whichever way the markets go, we are there, always at our own risk, using our own capital. ‘Value the difference’ sums it up perfectly. It explains in a nutshell what we do every day. It also invites you to explore how we do our job differently. We have valued that difference since 1986; the year we started on the Amsterdam based European Options Exchange with a single floor trader. Today we are one of the most dynamic, innovative and successful companies in The Netherlands and beyond.

What you’ll do As our Algorithmic Trader you will not only trade and price financial products, but you will also analyse current strategies as well as optimise and implement new trading strategies. You will be fully responsible for the performance of an algorithm, from observing and analysing to testing and implementing it in real life. In order to seize every opportunity in the market and stay ahead of the competition, you are able to combine you pro-active and innovative mind with a strong work ethic. Finally, you are determined to be constantly on top of your market knowledge and personal development. In short, as our Algorithmic Trader you will:

 • price and trade financial products;
 • analyse, optimise and implement current and new trading strategies;
 • improve our trading methods and models, which varies from development to implementation;
 • be constantly on top of market knowledge and new theories on trading related subjects.

After a two-month intensive training program involving classroom work, trading desk simulation exercises and live market trading – with real money – you will start trading at your own desk. We believe hands-on experience is the best way to learn and that is exactly what we provide.

 

What you’ll need

 • a technical academic degree, preferably in Computer Science, Applied Mathematics/Physics, Engineering or a relevant degree with a research component;
 • at least 6 months solid working experience with C++, C#, JAVA, VBA and/or MATLAB;
 • a desire to work closely with various technology- and trading teams to translate complex algorithms to elegant technical solutions;
 • excellent numerical and analytical skills;
 • a strong affinity for financial markets and a numbers-orientated character;
 • an accurate, pro-active mind and the ability to solve problems;
 • a competitive attitude and eagerness to constantly improve yourself;
 • the ability to cope with increasing responsibility;
 • good communication and teamwork skills;
 • experience with numerical analysis, probability theory and statistics.

What you’ll get Optiver is above all a state of mind. We are looking for you when you believe in daily improvement, when you like to be seriously rewarded for your performance and when you easily adapt to change and enjoy some humour and fun. To be concrete, we offer you an excellent remuneration. But we also offer you great secondary benefits such as fully paid first-class commuting expenses, attractive profit sharing structure, relocation packages, training opportunities, discounts on health insurance, breakfast and lunch facilities, sports and leisure activities, Friday afternoon drinks and even weekly in-house chair massages.

Interested? We are 350 highly educated professionals from over 30 different countries that work at Optiver in Amsterdam. We aim to be unrivalled in our industry, by being talented, creative and result driven. And it doesn’t matter how we dress or what we believe in, as long as we exceed our and each others expectations. If you are ready to apply, and we hope you are, apply directly for the position of Algorithmic Trader here. Please provide us with a CV and letter of motivation in English. Applications without a letter of motivation will not be reviewed. When we think the ‘magic’ is there, you will hear from us sooner than you expect. If you have any questions feel free to contact the recruiter on +31 (0)20 708 70 00. N.B. Once you have applied for the Algorithmic Trader position and got selected, you will be required to take 3 numerical tests to measure your mathematical and analytical skills.

 

Optiver - Junior Researcher

Junior Researcher Are you looking for bigger challenges? Do you want to use your analytical skills to solve real world problems and see the results right away? Do you enjoy writing computer programs? Then the Junior Researcher position might be a great opportunity for you!

What you’ll do As a Junior Researcher you will work in a team with traders and researchers, right on the trading floor. You will spend your first weeks at Optiver in a structured training program to learn about options, market making and delta 1. You will then immediately start your first project, with the support of a senior researcher. Within a few months, you will play a key role in developing automated analysis programs and trading algorithms.

What you'll need

 • academic degree with very good grades (e.g. engineering, physics, math, econometrics, computer science);
 • programming experience in any language (C, C++, Python, Basic, JAVA, etc.);
 • ability to apply basic concepts of probability, calculus and linear algebra;
 • ability to carry a project on your own in a structured way within a short timeframe;
 • competitive attitude and eagerness to constantly improve yourself;
 • self-starting, ‘can do’ attitude;
 • ability to learn quickly;
 • excellent verbal and written English skills.

What you'll get Optiver is above all a state of mind. We are looking for you when you believe in daily improvement, when you like to be seriously rewarded for your performance and when you easily adapt to change and enjoy some humour and fun. To be concrete, we offer you an excellent remuneration. But we also offer you great secondary benefits such as fully paid first-class commuting expenses, a premium-free pension, attractive profit sharing structure, relocation packages, training opportunities, discounts on health insurance, breakfast and lunch facilities, sports and leisure activities, Friday afternoon drinks and even weekly in-house chair massages. We consider the Junior Researcher position to be a starting point for a motivated talent who wants to develop further within Optiver. Interested? We are 350 highly educated professionals from over 30 different countries that work at Optiver in Amsterdam. We aim to be unrivalled in our industry, by being talented, creative and result driven. And it doesn’t matter how we dress or what we believe in, as long as we exceed our and each others expectations. If you are ready to apply, and we hope you are, apply directly for the position of Junior Researcher here. Please provide us with a CV, a letter of motivation and the puzzle solution (see our website) in English. Applications without an answer to the puzzle and a letter of motivation will not be reviewed. When we think the ‘magic’ is there, you will hear from us sooner than you expect. If you have any questions feel free to contact the recruiter on +31 (0) 20 708 70 00.

 

Optiver - Trader

Trader Getting excited about pricing and trading financial products in a dynamic, fast changing environment? As a Trader at Optiver you will not only trade, but you will also develop an excellent understanding of risks, position management and market trends. If you can complement this with an academic degree, a passion for financial markets and excellent numerical skills, you might be the Trader we are looking for.

Who we are We are Optiver, an international trading company, headquartered in Amsterdam. With more than 700 colleagues across four continents we constantly offer fair and highly competitive prices for the buying and selling of stocks, bonds, options, futures, ETF’s et cetera. It is called ‘market making’. We build markets and provide liquidity to international exchanges in Europe, the US and Asia Pacific. We make financial markets fair, open and reliable. We do not only trade when we feel like it. Not only when our outlook is bright, but 24 hours a day. Whichever way the markets go, we are there, always at our own risk, using our own capital. ‘Value the difference’ sums it up perfectly. It explains in a nutshell what we do every day. It also invites you to explore how we do our job differently. We have valued that difference since 1986; the year we started on the Amsterdam based European Options Exchange with a single floor trader. Today we are one of the most dynamic, innovative and successful companies in The Netherlands and beyond.

What you'll do At Optiver we don’t hire trading clerks; we hire traders. As our new Trader you will be working in a highly competitive and fast changing environment. You need to be able to continuously price and trade financial products while managing a complex portfolio of financial instruments. This means you will also develop a strong understanding of risk- and position management. We value traders who take initiative in improving pricing models and show innovation with new trading strategies in order to seize any opportunity that should arise in the market. Finally, you need to be dedicated to constantly improve your market knowledge and develop your personal skills. So in short, as Trader you will:

 • price and trade financial products;
 • maintain a complex portfolio of financial instruments;
 • manage positions in derivatives and equities;
 • continuously analyse the risk of your position;
 • take initiative to improve trading methods and models;
 • be keen to enhance your market knowledge and personal skills.

After a two-month intensive training program involving classroom work, trading desk simulation exercises and live market trading— with real money—you will start trading at your own desk. We believe hands-on experience is the best way to learn and that is exactly what we provide.

What you’ll need

 • an academic degree in Computer Science, Engineering, Mathematics, Physics, Econometrics, Finance or equivalent;
 • excellent numerical and analytical skills;
 • a strong affinity for financial markets and a flair for numbers;
 • a pro-active, accurate mind and a problem solving nature;
 • fast decision making skills under pressure;
 • competitive attitude and eagerness to constantly improve yourself;
 • the ability to cope with rapidly increasing responsibilities;
 • computer programming skills are not required but definitely a plus.

What you’ll get Optiver is above all a state of mind. We are looking for you when you believe in daily improvement, when you like to be seriously rewarded for your performance and when you easily adapt to change and enjoy some humour and fun. To be concrete, we offer you an excellent remuneration. But we also offer you great secondary benefits such as fully paid first-class commuting expenses, attractive profit sharing structure, relocation packages, training opportunities, discounts on health insurance, breakfast and lunch facilities, sports and leisure activities, Friday afternoon drinks and even weekly in-house chair massages.

Interested? We are 350 highly educated professionals from over 30 different countries that work at Optiver in Amsterdam. We aim to be unrivalled in our industry, by being talented, creative and result driven. And it doesn’t matter how we dress or what we believe in, as long as we exceed our and each others expectations. If you are ready to apply, and we hope you are, apply directly for the position of Trader here. Please provide us with a CV and letter of motivation in English. Applications without a letter of motivation will not be reviewed. When we think the ‘magic’ is there, you will hear from us sooner than you expect. If you have any questions feel free to contact the recruiter on +31 (0) 20 708 70 00. N.B. Once you have applied for the Trader position and got selected, you will be required to take 3 numerical tests to measure your mathematical and analytical skills.

Optiver - Trader Assistant (20 hrs/week)

Trader Assistant (Academic part-time job) (20 hrs per week) Do you have the ambition to become a Trader, but still have at least 9 months to study? Getting excited about the option to write your thesis at a leading global trading firm? If you are currently based in the Netherlands, studying towards an academic degree combined with a significant interest in financial markets and solid working experience in Excel and VBA, you might be our new Trader Assistant.

Who we are We are Optiver, an international trading company, headquartered in Amsterdam. With more than 700 colleagues across four continents we constantly offer fair and highly competitive prices for the buying and selling of stocks, bonds, options, futures, ETF’s et cetera. It is called ‘market making’. We build markets and provide liquidity to international exchanges in Europe, the US and Asia Pacific. We do not only trade when we feel like it. Not only when our outlook is bright, but 24 hours a day. Whichever way the markets go, we are there, always at our own risk, using our own capital. ‘Value the difference’ sums it up perfectly. It explains in a nutshell what we do every day. It also invites you to explore how we do our job differently. We have valued that difference since 1986; the year we started on the Amsterdam based European Options Exchange with a single floor trader. Today we are one of the most dynamic, innovative and successful companies in The Netherlands and beyond.

What you’ll do As a Trader Assistant within Optiver you will be working in a highly competitive and fast changing environment. You will not only act as the key link between our traders and our Mid Office department, but your daily tasks will also exist of assisting the traders, managing and importing large amounts of data, structuring trading sheets and administrating trading files. With your solid VBA skills you are able to complete these tasks, but we will also challenge you to learn new programming languages like Lua and C++. Please note: For this junior trading role we are looking for someone who is in university for at least the next 9 months and you are determined to start your career in Trading after finishing your studies. What you’ll need

 • an academic degree, preferably in Computer Science, Engineering, Mathematics, Physics, Econometrics, Finance or equivalent;
 • advanced knowledge of Excel and experience with VBA;
 • strong affinity for financial markets;
 • a numbers-orientated character and a great attention to detail;
 • excellent numerical and analytical skills;
 • the ability to work in an accurate and structured way in order to solve problems;
 • willingness and ability to learn new programming languages (C++, Lua).

What you’ll get Optiver is above all a state of mind. We are looking for you when you believe in daily improvement, when you like to be seriously rewarded for your performance and when you easily adapt to change and enjoy some humour and fun. To be concrete, we offer you an excellent remuneration. But we also offer you great secondary benefits such as the possibility to write your thesis at Optiver, explore trading from different perspectives, fully paid first-class commuting expenses, attractive profit sharing structure, training opportunities, discounts on health insurance, breakfast and lunch facilities, sports and leisure activities, Friday afternoon drinks and even weekly in-house chair massages.

Interested? We are 350 highly educated professionals from over 30 different countries that work at Optiver in Amsterdam. We aim to be unrivalled in our industry, by being talented, creative and result driven. And it doesn’t matter how we dress or what we believe in, as long as we exceed our and each others expectations. If you are ready to apply, and we hope you are, apply directly for the position of Trader Assistant here. Please provide us with a CV and letter of motivation in English. Applications without a letter of motivation will not be reviewed. When we think the ‘magic’ is there, you will hear from us sooner than you expect. If you have any questions feel free to contact the recruiter on +31 (0) 20 708 70 00. N.B. If you are selected to proceed to the next round for the position of Trader Assistant, you will be required to take an online assessment and the official trading tests.

Riskquest

Zet jij graag je tanden in complexe wiskundige puzzels? Vind jij het leuk om klanten verder te helpen? Ontwikkel jij de beste risicomodellen voor toonaangevende financiële instellingen in Nederland?

Risk Management Consultant

Als Risk Consultant binnen RiskQuest heb je veel contact met klanten van financiële instellingen en leer je in een korte tijd veel verschillende financiële modellen kennen. Deze modellen helpen financiële instellingen om inzicht te krijgen in en hun risicoprofiel en in hun klanten. Je krijgt direct verantwoordelijkheid en je werkt samen met jouw RiskQuest collega’s aan projecten bij banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Naast een goede compensatie, bieden wij flexibele werktijden en veel inhoudelijke uitdaging.

Wie ben je?

Een talentvolle, sociale en gemotiveerde master student. Je wilt bijdragen aan de financiële sector, houdt van wiskundige puzzels en wil jezelf ontplooien binnen econometrie & quantitative modeling. Verder heb je een brede kijk op de wereld.

Wat bieden wij jou bij RiskQuest:

 • Werken in een hoog opgeleid, jong en enthousiast team van kwantitatieve specialisten met een informele cultuur; jouw stem en visie draagt bij aan het succes van RiskQuest.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling door het volgen van een opleiding.
 • Uiteenlopende projecten bestaande uit het ‘echte’ werk: geen audit- en proceswerk, maar modelleerwerkzaamheden uitvoeren.
 • Flexibele werktijden en verschillende uitdagende projecten voor internationale banken, pensioenfondsen en verzekeraars.
 • Een kantoor op een top locatie in Amsterdam.
 • Een marktconform salaris, laptop, telefoon, OV kaart (1e klas), bonus en een winstdeling.

Wat vragen wij van jou als Risk Consultant:

 • Een (bijna) afgeronde MSc. of PhD. in een kwantitatieve studierichting (econometrie, actuariële wetenschappen, wiskunde, natuurkunde of aanverwante studies).
 • Aantoonbare kennis en interesse in programmeren en analyseren van grote hoeveelheden data m.b.v. Matlab, SAS, R en Phyton.
 • Kennis van financieel risicomanagement en waardering van financiële instrumenten/producten (options, swaps, derivaten) is een pré.
 • Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands & Engels.
 • Competenties: voor ons team zijn wij opzoek naar sociale teamspelers met uitstekende planningsvaardigheden. Verder beschik je over hoog probleemoplossend vermogen en bent in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Daarnaast ben je doelgericht, analytisch en  accuraat.


Over RiskQuest

RiskQuest is een adviesbureau gespecialiseerd in (risico)modellen voor de financiële sector. In een steeds complexere wereld is ook steeds meer behoefte aan het beheren van risico's. Modellen zijn hierbij een belangrijk instrument. Onze dienstverlening richt zich op alle aspecten rondom het gebruik van modellen: data, modelontwikkeling, validatie, beleid en strategie.

In de afgelopen jaren hebben wij een indrukwekkend klantenbestand mogen opbouwen. We werken voor alle grote Nederlandse financiële instellingen. Daarnaast breiden we onze dienstverlening steeds verder uit. Zo bouwen we een rating-tool voor een aantal partijen in de publieke sector en zijn we bezig met een nieuw initiatief (www.data-quest.nl) voor meer (big) data gerelateerde vraagstukken (zowel binnen als buiten de financiële wereld).

RiskQuest bestaat uit een team van twintig ambitieuze individuen met bijna allemaal een kwantitatieve achtergrond op gebied van econometrie, wiskunde en natuurkunde. Onderlinge sociale contacten en een informele werksfeer met veel individuele vrijheid vinden we belangrijk. Hierdoor wordt je snel een onderdeel van een hecht team.

Interesse in de vacature Risk Management Consultant?

Stuur jouw motivatie, CV en cijferlijst naar recruitment@riskquest.com.

Voor vragen over het sollicitatie proces kun je contact opnemen met Jiske Scherpenborg op  +31639138666.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Wil jij meewerken aan projecten om risico's in de financiële sector te meten en inzichtelijk te maken? Kennis opdoen over risicomodellen? Onderdeel zijn van een klein, ambitieus team in een informele cultuur waar veel aandacht is voor jouw begeleiding en persoonlijke ontwikkeling?

Kwantitatief Werkstudent bij RiskQuest

Wie ben je?

Een talentvolle, sociale en gemotiveerde student. Je wilt jezelf ontplooien binnen econometrie/quantitative modeling en je hebt een brede kijk op de wereld.

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een hoog opgeleid, kwantitatief, jong en enthousiast team met een informele cultuur; jouw stem en visie draagt bij aan het succes van RiskQuest.
 • Meewerken aan opdrachten voor internationale banken, pensioenfondsen en verzekeraars.
 • Verder ontwikkelen van jouw kennis van Matlab en/of SAS en/of R.  Door mee te werken aan data-analyse,  ontwikkelen en reviewen van markt en krediet risicomodellen.
 • Kennis van risicomodellen; bijvoorbeeld krediet risico (PD, LGD, EAD Modellen) en/of markt risicomodellen (bijvoorbeeld VAR).
 • De kans om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de opdrachten die we doen voor de klanten.
 • Een competitief uurtarief en deelname aan leuke team activiteiten.
 • Flexibele werktijden.

Wat vragen wij van jou?

 • Je volgt een kwantitatieve master in de richting quantitative finance, econometrie, wiskunde of een vergelijkbare technische studie.
 • Aantoonbare interesse in modeleren of interesse in het toepassen van jouw kennis over econometric methods in business.
 • Basis programeer kennis in Matlab of SAS of OX of R.
 • Je vindt het leuk om op praktische en creatieve wijze nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen.
 • Initiatief en zelfstandigheid.
 • Minimaal twee dagen per week beschikbaar.

Over RiskQuest

RiskQuest is een adviesbureau gespecialiseerd in (risico)modellen voor de financiële sector. In een steeds complexere wereld is ook steeds meer behoefte aan het beheren van risico's. Modellen zijn hierbij een belangrijk instrument. Onze dienstverlening richt zich op alle aspecten rondom het gebruik van modellen: data, modelontwikkeling, validatie, beleid en strategie.

In de afgelopen jaren hebben wij een indrukwekkend klantenbestand mogen opbouwen. We werken voor alle grote Nederlandse financiële instellingen. Daarnaast breiden we onze dienstverlening steeds verder uit. Zo bouwen we een rating-tool voor een aantal partijen in de publieke sector en zijn we bezig met een nieuw initiatief (www.data-quest.nl) voor meer (big) data gerelateerde vraagstukken (zowel binnen als buiten de financiële wereld).

RiskQuest bestaat uit een team van twintig ambitieuze individuen met bijna allemaal een kwantitatieve achtergrond op gebied van econometrie, wiskunde en natuurkunde. Onderlinge sociale contacten en een informele werksfeer met veel individuele vrijheid vinden we belangrijk. Hierdoor wordt je snel een onderdeel van een hecht team.

Interesse in de vacature kwantitatief werkstudent?

Stuur je motivatie, CV en cijferlijst naar recruitment@riskquest.com. We nemen gedurende het hele jaar werkstudenten en stagiaires aan.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Talent&Pro - Traineeship Business IT

 

Het traineeship Business IT

In het traineeship Business IT ga je met jouw analytisch (bèta-)talent aan de slag in het bedrijfsleven. Je leert om de taal van zowel de business als de IT te spreken, zodat jij complexe data kunt vertalen naar bruikbare oplossingen. Als trainee doe je opdrachten bij verschillende grote financiële instellingen, zoals ABN AMRO, Achmea en a.s.r. Daarnaast volg je opleidingen om jouw vakkennis en IT-vaardigheden te ontwikkelen. Met de werkervaring en diploma’s die je zo verzamelt, breng je jouw carrière in een flinke stroomversnelling.

 

We vinden het essentieel dat je eerst goed de financiële branche leert kennen. Daarom begin je met startersopdrachten op polisniveau. Aan de hand van jouw ontwikkeling groeien de opdrachten met je mee. Zo kun je je specialiseren tot data-, test-, business- of informatieanalist. Net wat jij het meest interessant vindt. In die functies hou jij je bezig met de meest complexe IT-vraagstukken waar de bedrijfsvoering van jouw opdrachtgevers van afhangt!

 

Dit vragen we van jou

 • Je hebt minimaal een analytische hbo-bachelor, bijvoorbeeld Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie of Informatica
 • Je hebt interesse in IT en tooling voor het bedrijfsleven
 • Je hebt cijfermatig inzicht, bent analytisch en werkt nauwkeurig
 • Je bent niet tevreden voordat je de beste oplossing hebt gevonden
 • Je bent enorm leergierig en wil jezelf blijven ontwikkelen (ook als je daarvoor buiten werktijd moet studeren)
 • Je past je snel aan bij veranderende omstandigheden
 • Je hebt (bijna) je rijbewijs B en bent flexibel in reistijd
 • Je woont in de Randstad of wilt daar gaan wonen


En dit mag je van ons verwachten

 • Je volgt een opleidingstraject tot data-, test-, business- of informatieanalist
 • Je haalt certificaten voor programma’s/programmeertalen als SQL, VBA en TMap
 • Je leert te werken volgens projectmethodieken als Lean, Agile en Prince2
 • Met trainingen werk je aan je persoonlijke vaardigheden, zoals initiatief nemen
 • Je krijgt een persoonlijke coach (People Manager) en haalt zo het beste uit jezelf
 • Je salaris stijgt op basis van functioneren en behaalde studiepunten
 • Je werkt met leuke collega’s in een informele sfeer
 • Tot slot: je krijgt een auto van de zaak!

 

Het bedrijf Talent&Pro

Sinds 1999 detacheert Talent&Pro hoogopgeleide Talenten en Professionals bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen en het actuariaat. Inmiddels heeft Talent&Pro ruim 800 medewerkers in dienst. Centraal in onze organisatie staat de persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s. Talent&Pro heeft een informele cultuur, waarin we hard werken afwisselen met ontspanning, zoals tijdens onze skitrip, beachvolleytoernooi of één van onze vele feesten!

 

Solliciteren en meer informatie

Ben je geïnteresseerd in het traineeship Business IT? Upload dan je cv en solliciteer direct via  onderstaande knop. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met een van onze recruiters door te bellen naar 088 – 170 14 00  of een e-mail te sturen naar recruitment@talent-pro.com.

 

 

Talent&Pro - Traineeship Actuariaat

Het traineeship Actuariaat

In dit traineeship word je opgeleid voor een carrière op het actuariaat, ook wel verzekeringswiskunde genoemd. Het is het ideale traineeship voor bèta’s die hun cijfermatig talent willen inzetten in het bedrijfsleven. Je doet tijdelijke opdrachten bij verschillende pensioenfondsen of verzekeraars, zoals Nationale-Nederlanden, Delta Lloyd en Aegon. Daarnaast volg je een uitgestippeld opleidingstraject, waarbij je jezelf eerst Actuarieel Rekenaar, daarna Actuarieel Analist en tot slot Actuaris mag noemen (door Elsevier uitgeroepen tot beste baan!). Met de werkervaring die je opdoet en de opleidingen die je daarnaast volgt, creëer je voor jezelf een enorme voorsprong op de arbeidsmarkt.

 

Bij Talent&Pro vinden we het belangrijk dat je bij het begin begint. Je leert eerst de financiële branche kennen door op polisniveau te leren hoe het pensioen- of verzekeringsproces in z’n werk gaat. Denk aan: hoe berekeningen worden gemaakt, wat de klant verwacht en hoe je daarover communiceert. Met die basis kun je later het beste advies geven, wanneer je op strategisch niveau gaat rekenen en modellen of tools gaat bouwen.

 

Dit vragen we van jou

 • Je hebt minimaal een hbo-bachelor van een bètastudie, zoals (Bedrijfs)wiskunde, Econometrie, Natuurkunde of Scheikunde
 • Je wilt altijd weten hoe processen of berekeningen in elkaar steken
 • Je hebt cijfermatig inzicht, bent analytisch en werkt nauwkeurig
 • Je bent niet tevreden voordat je de beste oplossing hebt gevonden
 • Je bent enorm leergierig en wil jezelf blijven ontwikkelen (ook als je daarvoor buiten werktijd moet studeren)
 • Je ziet verbeterpunten en neemt initiatief om daar iets mee te doen
 • Je hebt (bijna) je rijbewijs B en bent flexibel in reistijd
 • Je woont in de Randstad of wilt daar gaan wonen

En dit mag je van ons verwachten

 • Je volgt een opleidingstraject tot Actuarieel Rekenaar en Analist
 • Met trainingen werk je aan je persoonlijke vaardigheden, zoals initiatief nemen
 • Geïnteresseerd in tooling/IT? We bieden ook cursussen Excel, SQL en VBA!
 • Je krijgt een persoonlijke coach en haalt zo het beste uit jezelf
 • Je salaris stijgt op basis van functioneren en behaalde vakken
 • Je werkt met leuke collega’s die hun kennis graag met jou delen
 • Tot slot: je krijgt een auto van de zaak!

 

Het bedrijf Talent&Pro

Sinds 1999 detacheert Talent&Pro hoogopgeleide Talenten en Professionals bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen en het actuariaat. Inmiddels heeft Talent&Pro ruim 800 medewerkers in dienst. Centraal in onze organisatie staat de persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s. Talent&Pro heeft een informele cultuur, waarin we hard werken afwisselen met ontspanning, zoals tijdens onze skitrip, beachvolleytoernooi of één van onze vele feesten!

 

Solliciteren en meer informatie

Ben je geïnteresseerd in het traineeship Actuariaat? Upload dan je cv en solliciteer direct via  onderstaande knop. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met een van onze recruiters door te bellen naar 088 – 170 14 00  of een e-mail te sturen naar recruitment@talent-pro.com.

TNO TRAINEE, OUR GRADUATE PROGRAM, START DATE 1 FEB 2018

https://www.tno.nl/en/career/vacancies/tno-trainee-our-graduate-program-start-date-1-feb-2018/a0sb000000zgaozeaw/

   LOCATION

   Den Haag

   EDUCATION TYPE

   university (wo)

   TYPE

   Traineeship

   HOURS A WEEK

   Fulltime – 40    

WHAT WILL YOU BE DOING?

TRAINEESHIP IN A NUTSHELL
 • As a TNO trainee you will work at three different departments, each time for duration of approximately eight months each. During these periods, you will spend 70% of your time on work for these departments. The remaining 30% of your time is dedicated to activities related to the trainee program. These consist of trainee projects (10%) and the personal development program (20%).
 • You will broaden your horizon by working on innovative, multidisciplinary projects for industry and government alike.
 • The specific role you have in projects can vary based on your interests and the nature of these projects. We challenge you to fulfil the role of researcher, project leader, and consultant, or even to take on a commercial role in projects.
 • In these projects, project leaders and senior researchers will provide guidance.
 • Personal development is the main theme of the trainee program. Therefore, as a trainee you will participate actively in coaching, workshops, education and peer review.  Furthermore, you will work on self-acquired projects of strategic nature together with other trainees.
 • Throughout the entire trainee program you will be instructed intensively by the Trainee Manager.

"TNO IS FAR DOWN THE LINE WITH MANY TECHNOLOGIES AND YET NEARLY NOWHERE." - FRANCESCO ESPOSTO (INNOVATOR), MOBILITY

 

WHAT DO WE REQUIRE OF YOU?

Trainees are ambitious, broadly oriented and highly talented starters with a study background that is of interest for TNO, for example:
 • Aerospace Technology
 • Artificial Intelligence
 • Astronomy
 • Bioinformatics
 • Chemistry (analytical or organic)
 • Civil Engineering
 • Data Science
 • Econometrics
 • Electrical Engineering
 • Energy Studies
 • Informatics
 • Material Science
 • Math
 • Mechanical Engineering
 • Microbiology/ Biomedical Science
 • Physics
 • Process Technology
 • Statistics
Your résumé, motivational letter and pitch should be inspiring and show us why we would want you, in particular, to join our traineeship. A successful applicant will be an excellent student and have an intrinsic motivation to work for an innovative research organization like TNO. Finally, you have no more than two years of working experience.
Please indicate in your motivational letter whether or not you would object against working on projects for the Dutch Ministry of Defense.
 

WHAT CAN YOU EXPECT OF YOUR WORK SITUATION?

TNO is an independent research organisation whose expertise and research make an important contribution to the competitiveness of companies and organisations, to the economy and to the quality of society as a whole. Innovation with purpose is what TNO stands for. With 3000 people we develop knowledge not for its own sake but for practical application. To create new products that make life more pleasant and valuable and help companies innovate. To find creative answers to the questions posed by society. We work for a variety of customers: governments, the SME sector, large companies, service providers and non-governmental organisations. Working together on new knowledge, better products and clear recommendations for policy and processes. In everything we do, impact is the key. Our product and process innovations and recommendations are only worth something if our customers can use them to boost their competitiveness.

Welcome to the wondrous world of TNO. TNO is the place for everyone who is knowledge-driven, socially concerned and wants to make a difference. At TNO, you are behind the wheel: you choose your path, you decide how you are going to develop yourself – in which topic and in what role. This requires guts, curiosity, initiative and and some serious headwork.
With the TNO Trainee Program, we offer you, a recent graduate (Master or PhD) with a broad interest in society, the opportunity to do this. In a short period of time, you will get to know our organization broadly, you will discover where your passion lies and, above all, we give you the chance to develop yourself optimally.

TNO represents innovations. As a trainee, you will cooperate with us in creating new innovations that strengthen the competitiveness of companies and sustainably improve the well-being of society.
Are you ready to put your knowledge and ambition to good use by contributing to solving complex topics without having to dedicate yourself to one expertise or domain (yet)? Do you want the ultimate challenge for your own development? Do you want to make a real difference? Then we welcome you to our world and encourage you to apply for the TNO Traineeship

The traineeship according to Julius Berends
“My graduate program at TNO was the best possible start of my career. Looking back on the past two years, I’ve seen, experienced and learned so much. Being an engineer I enjoy studying high-tech stuff and to experiment. At TNO you’ll find a new experiment or project to work on and the best part is that you have a large say in projects you take on. In these projects you meet a great deal of wonderful colleagues who teach me something every time we have a cup of coffee.

During my graduate program I’ve worked in three different departments within the organization, contributing to a wide range of different projects: From the analysis of acoustic measurements on a concrete construction, to coming up with methods to design metamaterials using state-of-the-art additive manufacturing techniques. Next to these content driven projects, I’ve worked in a multidisciplinary team of Graduate trainees which focus on issues within the organization. For instances, we’ve laid the foundations for a new research program within TNO.
You get a lot of space and time to develop yourself, through workshops and coaching. Through these tool I now have a clear view on my possibilities within TNO and how I can steer my own career. It is really great to be able to develop these competences in such a close group of colleagues, most of whom I consider to be my friends. As a trainee I have been encouraged to take initiative and to come up with creative ideas, most of which I got the chance to explore and execute. This is one of the biggest take-aways for the rest of my career.”
 

WHAT CAN TNO OFFER YOU?

Work enjoyment means something different for each employee. This is why we offer a-la-carte terms and conditions of employment that you can switch around on a monthly basis. Flexible working hours (like 4 days x 9 hours) and different leave schemes mean that you can create a package attuned to your specific wishes.
TNO attaches great value to both your personal and your professional development. Many opportunities exist for you to develop: conferences, courses, workshops, coaching, intervision, mentoring and job rotation. At TNO you can orchestrate your own career.

APPLICATION PROCESS

Responding to this vacancy is possible until Sunday, the 29th of October 2017.

Interested?
Then apply by uploading your résumé and motivational letter (as a Word file) on our website www.tno.nl/career. Please make sure you also provide a list of your grades and a video pitch as attachments. In this pitch, answer the following question in a maximum of 30 seconds and max 5 MB: What makes you tick?

Deliver this short video clip of yourself as a .MOV, WMV, MPG/MPEG movie file. You can choose to do your pitch in either Dutch or English.
Important: your application will not be considered if one of the abovementioned documents is missing, or if you respond after the deadline.

Selection procedure:
If you are selected based on your motivational letter, résumé, grades list and pitch, you will receive an invitation for the TNO Trainee Selection Day on Friday November 17th at The Hague. You will be notified of this before November 9nd.

During the selection day, you will learn more about TNO and our Traineeship, and we will get to know you better as well. Please take into account that the spoken language during this day will be English.
If you are among our selection after the selection day, we will invite you for an assessment at a psychological consultancy bureau. The results from this assessment are used for the final selection round.

The selected candidates will receive an offer with a starting date of February 1, 2018.
If this timetable does not fit your personal planning please keep an eye out for other starter vacancies on our website, werkenbijtno.nl, or the next trainee selection round in June 2018.
 

HAS THIS VACANCY AROUSED YOUR INTEREST?

Then please feel free to apply on this vacancy! For further questions don’t hesitate to contact us.

Recruiter: Anne-Maartje Uijl- Meijman, den
Mobile phone: +31 (0)6-469 66067
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/in/annemaartjedenuijlmeijman


Hiringmanager: Anne-Maartje Uijl- Meijman, den
Phone number: +31 (0)88-86 68142

INTERNSHIP: DEVELOPMENT OF DIELECTRIC RESONATOR METASURFACE LENSES

https://www.tno.nl/en/career/vacancies/internship-development-of-dielectric-resonator-metasurface-lenses/a0sb000000vplddeaw/

   LOCATION

   Delft

   EDUCATION TYPE

   university (wo)

   TYPE

   Internship and graduation project

   HOURS A WEEK

   Fulltime - 40

WHAT WILL YOU BE DOING?

In a lot of applications you can find optical research of TNO, for example: in monitoring the size of the hole in the ozone layer, optimizing oil production, mobile phone chips and in non-invasive glucose measurements for diabetics. The Optics Research Group (70FTE) is one of the leading Optics groups within Europe for design and development of high-performance optical solutions.
TNO Optics works closely together with other research groups within the Nanotechnology Cluster in Delft (200FTE), in particular, with Opto-Mechatronics, Space Systems Engineering and Nano-Instrumentation for the development of new instruments for Space and Semiconductor Equipment applications. Combining our knowledge of optics with expertise available in these research groups enables us to offer complete measurement solutions to our customers. This is strengthened by extensive in-house laboratory facilities and specialized manufacturing capabilities.

WHAT DO WE REQUIRE OF YOU?

We are now looking for an intern for:
Development of dielectric resonator metasurface lenses (Bachelor/Master >3-6 months):
Metasurfaces of plasmonic and or dielectric nano resonators have emerged in the last years as a new technological platform for the realization of unconventional optical components. Their design requires the use of accurate, still efficient design strategies and tools.

As an intern you will be assessing the software package S4 and the TU/e in-house developed code for comparison (in terms of computation time/accuracy) with currently adopted tools (Comsol/HFSS). 

You will be working with selected tools for the design of metasurface lenses: THz generation (800 nm), High NA lens (193 nm) and a lens for Photonic IC – fiber coupling.

Depending on the available time, there is always the possibility for you to address additional topics. For instance you could be working on the development of a Matlab framework (using the selected tool) for the design of multisurface structures and / or work on local optimization of metasurfaces depending on phase sampling/radiation characteristics.

As an intern we require you to be a Bachelor or Master student in Physics or Electrical Engineering with a specific interest and / or expertise in Optics/Electromagnetics. If you recognize yourself in this profile and are enthusiastic about the assignment, feel free to apply for the position of intern at the Optics department.

WHAT CAN YOU EXPECT OF YOUR WORK SITUATION?

TNO is an independent research organisation whose expertise and research make an important contribution to the competitiveness of companies and organisations, to the economy and to the quality of society as a whole. Innovation with purpose is what TNO stands for. With 3000 people we develop knowledge not for its own sake but for practical application. To create new products that make life more pleasant and valuable and help companies innovate. To find creative answers to the questions posed by society. We work for a variety of customers: governments, the SME sector, large companies, service providers and non-governmental organisations. Working together on new knowledge, better products and clear recommendations for policy and processes. In everything we do, impact is the key. Our product and process innovations and recommendations are only worth something if our customers can use them to boost their competitiveness.

WHAT CAN TNO OFFER YOU?

You want to work on the precursor of your career; a work placement gives you an opportunity to take a good look at your prospective future employer. TNO goes a step further. It’s not just looking that interests us; you and your knowledge are essential to our innovation. That’s why we attach a great deal of value to your personal and professional development. You will, of course, be properly supervised during your work placement and be given the scope for you to get the best out of yourself. Naturally, we provide suitable work placement compensation.

HAS THIS VACANCY AROUSED YOUR INTEREST?

Then please feel free to apply on this vacancy! For further questions don’t hesitate to contact us.

Contactpersoon: Giampiero Gerini
Phone number: +31 (0)88-86 64188

INTERNSHIP: DEVELOPMENT OF A LENS FOR WIDE SCANNING PHASED ARRAYS

https://www.tno.nl/en/career/vacancies/internship-development-of-a-lens-for-wide-scanning-phased-arrays/a0sb000000vpllbeag/

   LOCATION

   Delft

   EDUCATION TYPE

   university (wo)

   TYPE

   Internship and graduation project

   HOURS A WEEK

   Fulltime - 40

WHAT WILL YOU BE DOING?

In a lot of applications you can find optical research of TNO, for example: in monitoring the size of the hole in the ozone layer, optimizing oil production, mobile phone chips and in non-invasive glucose measurements for diabetics. The Optics Research Group (70FTE) is one of the leading Optics groups within Europe for design and development of high-performance optical solutions.
TNO Optics works closely together with other research groups within the Nanotechnology Cluster in Delft (200FTE), in particular, with Opto-Mechatronics, Space Systems Engineering and Nano-Instrumentation for the development of new instruments for Space and Semiconductor Equipment applications. Combining our knowledge of optics with expertise available in these research groups enables us to offer complete measurement solutions to our customers. This is strengthened by extensive in-house laboratory facilities and specialized manufacturing capabilities.

WHAT DO WE REQUIRE OF YOU?

We are now looking for an intern for:
Development of a lens for wide scanning phased arrays (Master >6 months):
Active/Phased arrays on board of airborne platforms are required to have low profile and mass for aerodynamic and mechanical  integration. At the same time, they are required to steer electronically the beam over a very large angular range to guarantee the satellite communication when flying also at high latitudes. A properly designed lens structure on top of the antenna array would allow to satisfy all these challenging requirements.
As an intern you will be working on an analysis with Grasp and comparison with ray-tracing results. You will be developing code for optimization of 2D dielectric lens (based on the existing 3D dielectric lens analysis tool and the 2D phase surface optimization tool). You will (together with your supervisor) be responsible for the assessment of non-imaging optics design techniques to shape the lens. Next to that you will be performing a theoretical study of the impedance matching due to coupling variation in case of not linear phase distribution on the array elements and you will work in the design of matching layers for the lens to reduce reflections and possible surface waves.

As an intern we require you to be a Master student in Physics or Electrical Engineering with a specific interest and an expertise in Optics/Electromagnetics. If you recognize yourself in this profile and are enthusiastic about the assignment, feel free to apply for the position of intern at the Optics department.

WHAT CAN YOU EXPECT OF YOUR WORK SITUATION?

TNO is an independent research organisation whose expertise and research make an important contribution to the competitiveness of companies and organisations, to the economy and to the quality of society as a whole. Innovation with purpose is what TNO stands for. With 3000 people we develop knowledge not for its own sake but for practical application. To create new products that make life more pleasant and valuable and help companies innovate. To find creative answers to the questions posed by society. We work for a variety of customers: governments, the SME sector, large companies, service providers and non-governmental organisations. Working together on new knowledge, better products and clear recommendations for policy and processes. In everything we do, impact is the key. Our product and process innovations and recommendations are only worth something if our customers can use them to boost their competitiveness.

WHAT CAN TNO OFFER YOU?

You want to work on the precursor of your career; a work placement gives you an opportunity to take a good look at your prospective future employer. TNO goes a step further. It’s not just looking that interests us; you and your knowledge are essential to our innovation. That’s why we attach a great deal of value to your personal and professional development. You will, of course, be properly supervised during your work placement and be given the scope for you to get the best out of yourself. Naturally, we provide suitable work placement compensation.

HAS THIS VACANCY AROUSED YOUR INTEREST?

Then please feel free to apply on this vacancy! For further questions don’t hesitate to contact us.
Contactpersoon: Giampiero Gerini
Phone number: +31 (0)88-86 64188