Viewing posts from February, 2017

Suspense at Science Park

Lees verder

13 maart: Ruimtetelescoop Gaia – Ons melkwegstelsel ontsluierd

Eind december 2013 werd de ESA-ruimtetelescoop Gaia gelanceerd met als doel een nauwkeurige driedimensionale dynamische kaart van onze Melkweg te maken. Aan boord de grootste digitale camera ooit gebouwd. Wetenschappers verwachten dat Gaia tijdens haar vijfjarige missie meer dan 1 miljard sterren zal bekijken en daarnaast talloze quasars, exoplaneten, variabele sterren, en tijdelijke verschijnselen, zoals supernovae, zal waarnemen. Vier wetenschappers spreken over de onderzoeksresultaten van Gaia tot nu toe.

Lees verder

Klassieke muziek om te studeren

Op basis van onderzoek heeft Warner Music verschillende playlists rondom klassieke muziek in elkaar gezet, waaronder ‘Klassiek: om te Studeren’! Check het als het je wat lijkt!

Lees verder

FAQ Institute of Physics and Astronomy (IPA)

Op dinsdagavond is er een voorgenomen besluit genomen door het College van Bestuur over de huisvesting van instituten - dit gaat dus langs de medezeggenschap ter advies voordat dit concreet wordt. Verder is er een document door o.a. stafleden van het IoP en API geschreven (Frequently Asked Questions) ter verduidelijking van de stand van zaken van de huisvesting rondom Natuur- en Sterrenkunde, ook met het oog op het voorgaande.

Lees verder

Pion inschrijfdeadline verplaatst naar zondag 19 februari (!)

MAKE the NSA GREAT AGAIN - De deadline van het PION is verplaatst naar 19 februari! (deze zondag(!)). Dit is een jaarlijks terugkerende natuurkunde olympiade voor studenten.
Dus vorm nog snel een team van vier, win die prijs en vertegenwoordig onze mooie stad in de internationale wedstrijd PLANCKS! Hier kan je je inschrijven. Reiskosten worden vergoed, er is ook een gratis lunch en gratis borrel inbegrepen!

Lees verder

Archive

2018
2017
2016