Case RiskQuest (met oriëntatiepunt)

Heb je wel eens nagedacht over hoe een huizenprijs wordt bepaald? Welke huiseigenschappen hebben eigenlijk invloed op de prijs? Het schatten van een huizenprijs is lastig, maar is belangrijk voor het inschatten van de risico’s van de hypotheekhandel. RiskQuest, een consultancykantoor gespecialiseerd in risicomodellen in de financiële sector, helpt banken en verzekeraars door ze meer inzicht te geven in hun risico. RiskQuest heeft voor de NSA een grote dataset bijeen gezocht van de actuele huizenprijzen in Amsterdam en zullen daaromheen een case voor ons organiseren op 1 mei van 13.00 tot 15:00 uur op het Science Park. In de case zal de student worden uitgedaagd om op basis van deze data een passend model te maken die zo accuraat mogelijk de huizenprijzen schat van huizen in Amsterdam. Kom jij ervaren hoe het is om voor een middag een echte RiskQuest-consultant te zijn?

Lees verder

NSA Boottrip ft. Xomnia

'Nee ik hoef geen bier meer want moet nog met de boot naar huis' is een zin die ik vaak hoor in de Nota. Xomnia, een Amsterdams bedrijf dat zich richt op de analyse van big data,
heeft hier gelukkig een oplossing op gevonden.
17 mei, van 13:00 tot 17:00 (vanaf Raamstraat 7), gaan ze alle ins en outs van de boot laten zien tijdens een gezellige boottrip over de Amsterdamse grachten. Er zal eerst een praatje gegeven worden bij Xomnia voordat wij het water opgaan. Zowel aan land als op zee zal er gratis bier, fris en snacks zijn. En voor de liefhebbers kan er achteraf nog pizza gegeten worden bij Xomnia. Als je geïnteresseerd bent moet je je snel hieronder aanmelden want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Hierom zullen masters ook voorrang krijgen. Verder geldt wie als eerst komt, wie als eerst maalt.

Lees verder

Vul de NSE in.

De UvA hecht veel waarde aan de mening van haar studenten. De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een landelijk onderzoek waarin jaarlijks tienduizenden studenten hun mening geven over hun studie. De resultaten van de enquête maken duidelijk welke zaken de UvA kan verbeteren. Daarnaast worden de resultaten van de enquête gebruikt voor voorlichting aan aankomende studenten en landelijke rankings.

Onder de deelnemers wordt een Reischeque van KILROY t.w.v. € 2.000,- en 500 Ticketmaster eGift Cards t.w.v. €20,- verloot. Hoe meer studenten meedoen, hoe vollediger het beeld van de waardering van studenten en hoe duidelijker het is op welke manier de UvA de tevredenheid van studenten kan vergroten. Vul daarom de enquête in. Dat kan via www.studiekeuze123.nl/nse of via de uitnodiging in je mail.

Lees verder

NSA Careerday

Het is dan eindelijk zover, van zakgeld naar een zak geld: 
De NSA Careerday vindt plaats op donderdag 22 februari!

Op deze dag kan jij je compleet oriënteren op je toekomst na je studie. 12 werkgevers, 6 workshops en een hele hoop NSA'ers.
Het schema van de dag ziet er als volgt uit:
13:00-13:55: Twee alumni (Job Jonkergouw en Wieger Steggerda) zullen vertellen over hun transitie van student tot werknemer in C0.110
14:00-17:00: Twee workshoprondes (90 min elk) van in totaal 6 bedrijven: Optiver, Talent&Pro, TMC, Keylane, DSW en CBS. Er zal koffie en thee verzorgd worden voor de aanwezigen.
17:00-21:00: Banenmarkt in het academisch kwartier, waar standjes zullen staan van de net genoemde bedrijven, samen met Xomnia, Vye, Solve, QuSoft, BestGraduates en Moll. Bedrijven, gratis pizza en een goodiebag! Zij die zich inschrijven voor twee workshops, kunnen hier ook een LinkedIn-profielfoto laten maken bij een professionele fotoshoot.

Schrijf je in voor de workshops via de volgende link:
https://goo.gl/forms/CMLtaReEpxH7gE8S2

Lees verder

Verstuur rozen voor valentijn met de EJCie!

VALENTIJNSACTIE EJCie

Lees verder

Archive

2018
2017
2016